Ideális vagy természetes testsúly?

A természetes testsúly az, ami SZÁMODRA tökéletes! Korántsem biztos, hogy azonos azoknak a számításoknak az eredményével, amelyek az ideális súlyodat vizslatják. Legfontosabb ismeréve az, hogy jól érzed magad vele!

 

Számomra fontos fogalom, mert hiszem, hogy nem a ma ideális testképnek kell megfelelnünk, hanem elsősorban saját magunknak. Olyan testsúllyal kell élnünk, amelyet képesek vagyunk megteremteni – anélkül, hogy folyamatosan sanyargatnánk önmagunkat.

 

További ismérvei:

 

–         A természetes testsúlyunkat érezni kell, nem elérni!

Nem számok, vagyis nem a mérleg nyelve határozza meg, amely csak eltávolítanak, elidegenítenek magunktól. Gondoljunk csak arra, mennyire magunkba tudunk roskadni, ha többet mutat a reméltnél.

 

–         A természetes testsúly rugalmas, nem meghatározható!

Az emberi test élő anyag, és életszakaszonként változik. Reagál a hormonális változásokra, a stresszre, de még az alvásproblémákra is. Természetes testsúlyunkat a jelen körülményei egyensúlyozzák ki, így nem kapcsolható egyetlen általános rendszerhez, normához sem.  

 

–         A természetes testsúly általunk, és nem mások által meghatározott!

Ez az a testtömeg, amit el tudunk érni, és meg tudunk őrizni, és amit adott életszakaszunkban/helyzetünkben megfelelőnek értékelünk.

 

–         A természetes testsúly nem ismeri a bűntudatot!

A megfelelő testsúly eléréséhez gyakran társulnak olyan fogalmak, mint a fegyelem vagy az önkontroll. Hosszútávon azonban a tudattalan a legerősebb rendszer. Ezért vérzik el sok diétázó a túl szigorú szabályok között, ráadásul mintha ez nem volna elég, gyengülő akaraterejükhöz gyorsan betársul a bűntudat.  A tudatos tervek és a tudattalan koordinálásával minden magától működik. A természetes testsúlyhoz kellemes érzések és nagy adag motiváció társul.

 

A TERMÉSZETES TESTSÚLY AZT JELENTI, HOGY MEGBÍZOL A TESTEDBEN, AZ ÉTELBEN, AMIT ESZEL, ÉS AZ ÉLETMÓDBAN, AMELYET ANNAK ÉRDEKÉBEN ALAKÍTOTTÁL KI, HOGY EGÉSZSÉGESNEK ÉS BOLDOGNAK ÉREZD MAGAD!

Vélemény, hozzászólás?