Life coaching a tudatosabb életvezetésért

“Nem az az őrült, aki valamely indíttatásból különös dolgokat cselekszik. Az az igazi őrültség, ha az ember mindig ugyanazt csinálja, mégis hinni akarja, hogy más lesz az eredmény.” 

(Jorge Bucay)

 

 

 

A coaching kifejezés a nyolcvanas évek elején került a sportpszichológiából az üzleti világ fogalomrendszerébe. Alapvetően két gyökere van. Az egyik a pszichoterapeuták munkája, akik felismerték, hogy nemcsak krízisben lévő embereknek lehet szükségük tanácsokra, hanem azoknak is, akik szeretnének többet kihozni magukból, sikeresebbek, elégedettebbek akarnak lenni az élet bármely területén. Másik kiindulópontja a sportból származik: a terapeuták az élsportolók körében használt mentális technikákat elkezdték beépíteni az önismeret-fejlesztő programokba. Amikor a coaching módszer bő egy évtizede begyűrűzött hazánkba, sokan a pszichoterápiához hasonlították, pedig egészen másról szól. Míg a terapeuta a múltat vizsgálja és gyógyulás céljából keressük fel, addig a coach céljaink kitűzését és elérését segíti a szemléletünk és a döntéshozatalhoz szükséges értékeink megerősítésével. Nem kész tanácsokat, hanem észrevételeket, reflexiókat ad, és kérdésekkel ösztökél. A coaching folyamat során az ügyfelek maguk ismerik fel életük buktatóit, és önismeretük fejlődése által találnak rá a válaszaikra. A coach ebben a kapcsolatban leginkább kísérőként, egyfajta útjelző-táblaként van jelen, és abban segíti ügyfelét, hogy a probléma helyett a megoldásra fókuszáljon, a megoldás részévé váljon.

 

Mi történik a life coaching ülésen?

 

A life coaching titka a lelkierő növelésében rejlik, hatékony módszere a vágyainkhoz vezető útvonal megtervezésének és kísérésnek. A life coach segít a pontos célkitűzésben, motivációd megerősítésében, új életterved felvázolásában, és lelki mentorként kísér téged a megvalósítás útján.

A coaching folyamat nem a hibákra és a panaszkodásra koncentrál, hanem abban segít, hogy tudatosabban alakítsd munkahelyi és a magánéletedet, hogy egész-ségesebben, teljesebben, harmonikusabban éld meg a mindennapokat.

A life coaching során nem azon dolgozunk, hogy átgyúrjuk a személyiségedet, hanem azon, hogy meglévő erőforrásaid birtokában és a céljaidhoz mérten a lehető legtöbbet hozhasd ki magadból és rálelj a változáshoz szükséges valódi motivációdra.

Azokban a sikeres életmód változtatókban, akikkel pályafutásom során találkoztam, egy dolog biztosan közös volt: sosem veszítették szem elől a céljukat és folyamatosan használták azt a mentális eszköztárat, amellyel legyőzték a kényelmességet és a halogatást, és képesek voltak átlépni a saját maguk által épített rossz közérzetben, lomhaságban, fáradt ábrándozásban tartó korlátokat.

 

Mivel gazdagodhatsz a life coaching által?

 

• új szemlélettel az életviteled megújításához

• a mentális támogatás eszközeinek megismerésével, hogy önállóan is képes légy alkalmazni ezeket

• a célod eléréshez szükséges útvonal meghatározásával

• a célod szempontjából hátrányos viselkedésmintáid és korlátozó hiedelmeid feltárásával

• erőforrásaid megismerésével

• a fontos szövetségek, kapcsolódások megtalálásával

• a motivációd megerősítésével

 

Válassz a célodhoz formát!

 

Ha régóta szeretnél egészségesebben, fittebben élni, átformálni az alakod, leadni néhány kilót, beleférni a régi ruhákba, és a testi kondíciód mellett a lelki állóképességedet is szeretnéd fejleszteni, akkor a FITNESS COACHING-ot ajánlom neked!

Ha úgy érzed, felborult az egyensúly benned, a hullámok összecsaptak a fejed felett, nem tudsz pihenni és feltöltődni, és egyre nehezebben veszed az akadályokat, akkor a BALANCE COACHING a te módszered!

Ha elsősorban munkahelyi elakadásaidon, szakmai önismereted fejlesztésén szeretnél dolgozni, akkor a SZUPERVÍZIÓ lehet a legjobb választásod!

 

További információért kérlek, vedd fel velem a kapcsolatot!

 

Neved *

e-mail címed *

Üzeneted

 

Vélemény, hozzászólás?