A legfontosabb lépések a bikiniformáért

,

hass1Közeleg a nyár, ilyenkor mindenki vészforgatókönyveket kovácsol a kontúrja ráncba szedéséhez.  Elárulom, hogyan hathatsz a testedre.

Melyek a megfelelő első lépések? Hogyan érdemes elkezdeni? Kezdeném azzal, hogyan nem érdemes: felejtsd el a drasztikus diétákat és a divatmozgásokat, főként, hogy ha csak az a vonzó bennük, hogy mindenki azt csinálja mostanában. A fontos, hogy kitartással, szisztematikusan, ugyanakkor önmagaddal harmóniában szabadulj meg a nem kívánatos párnácskáktól, hogy a lépéseid szépen egymásra épüljenek, ehhez pedig jó, ha már előre kiépíted a motivációs eszköztáradat. A program során sok olvasni- és átgondolni valót ajánlok majd, lesznek írni valóid is, de a fő cél az, hogy mindazt, amiről itt olvasol, gyakorlatba is ültesd.

HATÉKONYSÁGFOKOZÓ ESZKÖZTÁR AZ ÉLETMÓDTERVEZÉSHEZ:

TUDATOSSÁG: Nélküle nincs siker. Ide tartozik, hogy felismerd, mi akaszthatja meg a célod elérését, mint ahogy az is, mi tud ösztönözni, hajtani előre.
TERVEZÉS: Mi másra is biztathatnálak egy életmódtervezés nevű oldalon? Legyen egy nagyon határozott változtatásokra irányuló terved, amelyben rögzíted, mi a célod, mert állomásokra/részekre bontod az elérési útvonalat. Sokszor az is elég, ha következő lépést látod. Fontos, hogy mindig úgy tekints a jövőbeni önmagadra, mintha már most ő lennél.
ÖNSZERZŐDÉS: Szerződj le önmagaddal a bikiniformára! Ehhez ebben a korábbi súlyvesztő posztban találsz mintát.
NAPLÓZÁS: Sokan nem szeretnek írni, én azonban feltétlen híve vagyok. Ahhoz, hogy felismerd a hibáidat és a lendületes szakaszaidat, érdemes pár napig naplózni, mikor gyengülsz el könnyen, illetve mikor van a csúcson a motivációd. Érdekes összefüggésekre figyelhetsz fel.
TÖLTŐK: A tudatos táplálkozás és a testmozgás mellett fontos a lelki töltekezés is. Ha ugyanis lemerülnek az elemeid, könnyebben cserben hagy az önkontrollod és az akaraterőd is.
VÍZIÓ: Ahhoz, hogy elérd, amit akarsz, látnod kell, hová lesz az utazás! Használd a fantáziád, ha kell, tapétázd ki a környezeted számodra vonzó képekkel!
STRUKTURÁLT KÖRÜLMÉNYEK: Tedd lehetővé, hogy azzá válj, amivé szeretnél. Mindenben azt keresd, ami előre tud mozdítani téged, a hátráltató személyeket, akik folyton letörik a szárnyaidat, kerüld el, amíg hatni képesek rá.

Tengernyi olvasnivaló a formajavításhoz a MÉDIATÁRBAN.

folyt. köv…

Bakos Zsuzsi
életmód tréner
eletmodtervezes.hu – A változás benned van!
‪#‎hassatestedre ‪#‎eletmodtervezes ‪#‎bikiniforma

Vélemény, hozzászólás?