Hogyan lehetsz profi életmódtervező?

,

 

mxd2ur6Osh1s7o4nao1_500 „Aki tartósan boldog akar lenni, annak gyakran kell változnia.”

 (Konfuciusz)

Már sok mindent elolvastál, rengeteg tippet, jó tanácsot meghallgattál, de ezek nem mozdítottak ki érdemben? Kutatások szerint 90 százalékban az hat igazán motiválóan, amit cselekvésbe ültetünk. Az álmaid tettekre váltásában segít az életmód coaching, amelynek során együtt dolgozunk azon, hogy megtaláljuk azokat a szokásokat, gondolat- és viselkedésmintákat, amelyekkel sebes vonatként roboghatsz a céljaid felé.

HONNAN TUDOM, HOGY MŰKÖDIK?

Évekkel ezelőtt magam is elsősorban mentális technikák segítségével váltottam életmódot, illetve rendszeres testmozgás segítségével. E kettő mindvégig jól támogatta egymást. Ha nehéz volt belevágni az edzésbe, a jól felépített motiváció lendített tovább. Amint kiépítettem az eszköztáramat és ráncba szedtem az életmódomat, teljesülni kezdtek az álmaim. Dolgozni kezdtem a kedvenc női magazinomnál, aerobikórákat tartottam,  és újra csinosan öltözködhettem. Az, hogy képes voltam hatékonyan változtatni, meggyőzött arról, hogy a célok a fejlődésünkért vannak. És bár az út néha meredeken vezet felfelé, a csúcson minden megszépül.

(Életmódváltásom legfontosabb pilléreiről a Súlyvesztő Blogban olvashatsz részletesebben.)

AMIKOR A TEST JELEZ…

A szervezetünket kizsigerelhetjük egy darabig, de idővel vészriadót fúj, és testi tünetek formájában figyelmeztet arra, hogy ideje lassítani. A legnehezebb, a legstresszesebb időszakokban különösen szükséged lehet olyan mentőövekre, amely segít teljesíteni, erőt és bátorságot ad. Ha képes vagy arra, hogy tervezetten éld az életed, akkor arra is képes vagy, hogy prioritásokat állíts fel. Amikor viszont tétlenül asszisztálsz a negatív gondolataidhoz, a stressz csak halmozódni fog.

FEDEZD FEL A CSELEKVÉS SZABADSÁGÁT!

Nem hiszek abban, hogy ha valaki csak vár, ábrándozik és remél, de valójában nem mozdul, mert kényelmes passzivitásban tartja a tudat, hogy mindennek úgy kell lennie, ahogy van, az érdemi változást érhet el az életében. A változás körülményeit nekünk kell megteremteni. Mindenkit más ösztökél cselekvésre. Valakinek csend kell, másnak nyüzsgés, valakinek társaság, másnak magány, valakinek krízis, másnak unalom. A hétköznapi történésekből viszont csak akkor lesznek csodák, ha előtte van bátorságunk olyan táncba menni, ahol  még azt is megengedjük magunknak, hogy néha elvétsük a koreográfiát. Minél gyakrabban megyünk táncba, annál biztosabb lesz a tudásunk arról, mi a következő lépés. Ehhez azonban gyakorolnunk kell! Tudnunk kell esni és tudnunk kell felállni. Ha csak ábrándozunk a tökéletesen egymásra épülő lépésekről, sosem érezzük majd a testünkben a mozgás szabadságát. Merj táncba menni, szeresd a botlásaidat és egyre felszabadultabban mozogsz majd az életed táncparkettjén! A tánc képeivel élve – amely évekig része volt az életemnek – így tudom összefoglalni, mennyire fontos a játékosság, a kísérletezés, az én-erőnk, az én-hatékonyságunk sorozatos megtapasztalása ahhoz, hogy előre tudjunk lépni a saját magunk számára kikövezett úton.

KEDVET KAPTÁL AZ ÉLETMÓDTERVEZÉSHEZ?

Szeretnéd, ha a lelki tréning az e-mail fiókodba érkezne?

Ha egyelőre csak ismerkednél azzal a szemlélettel, amelyet képviselek, iratkozz fel az Életmódtervező Hírlevélre az alábbi űrlap kitöltésével.

[wysija_form id=”1″]

Szükséged van egy lélektrénerre? 

Ha készen állsz arra, hogy tudatos tervezéssel belevágj az életmódod átalakításába, a 3 alkalmas Életmódtervező mini-tréninget ajánlom Neked, amelyhez most egy ajándék mozgásfoglalkozás is jár.

– Egy 60 perces Body&Mind tréning(részletekért kattints a tréning nevére)

A coaching ülések helyszíne: egyeztetés szerint

Az ajándék-mozgásfoglalkozás helyszíne: IX. Üllői út 149.

Az ÉLETMÓDTERVEZŐ MINI-TRÉNING díja: 18.000 Ft (3 konzultáció ajándék mozgásfoglalkozással)

Gyeden, gyesen lévő anyukák illetve nappali tagozatos diákok további 10 % kedvezményt vehetnek igénybe.

Egy életmód coaching alkalom díja: 7000 Ft

MÉG GONDOLKOZOL? 

Az ügyfeleim gyakran mesélik, hogy mielőtt eljöttek volna hozzám, sokat gondolkodtak, mert úgy gondolták, hogy a nehézségeikkel egyedül kell szembe nézniük. Sokáig nem tudták eldönteni, szükségük van-e segítségre, támogatásra. Aztán az első konzultációról általában megnyugodva térnek haza, és örülnek, hogy megtapasztalták az ülések bizalomteljes, inspiráló, energiaszint emelő légkörét. Legtöbbjük arról számol be, hogy erőt, bátorságot, önigazolást kapott ahhoz, hogy ráleljen a boldogulás útjára. Megerősödnek, mert önmagukra találnak. És végül azt gondolják, bár előbb tették volna meg ezt a lépést.

COACHING, MINT FOLYAMAT

A folyamat hossza egyénenként eltérő lehet. Ha a 3 alkalom után is szükségét érzed a külső támogatásnak, természetesen állok rendelkezésedre.

TELEFON VAGY SKYPE COACHING

Alapvetően fontosnak tartom a személyes találkozást, de az első alkalom után – ha az időhiány miatt az „élő ülés” nem megoldható – előre egyeztetett időpontban telefonon vagy skype-on is coachingolhatunk.

KINEK AJÁNLOM A MINI-TRÉNINGET?

Azoknak, akik szeretnének ráérezni a lehetőségeikre, azoknak, akik hiszik, hogy hittel, kitartással és az önismeretük fejlesztésével kikövezhetik a megálmodott élethez vezető utat, és ehhez szeretnének motiváló kíséretet.

KINEK NEM AJÁNLOM?

Azoknak:

…akik kész megoldásokra vágynak.

… akik szeretnének a komfortzónájukon belül maradni.

… akik nem akarnak változni.

… akik valamiféle csodától várják az életük jobbra fordulását.

… akik csak azt akarják hallani, ami muzsika a füleiknek.

PUBLIKÁCIÓK:

Ha szeretnél még több információt gyűjteni az életmódtervezésről, ajánlom figyelmedbe a cikkeim válogatását tartalmazó ÉLETMÓDTERVEZŐ MÉDIATÁRAT.

Várom megkeresésed, ha segíthetek a változásodban!

Bakos Zsuzsi

életmód coach, dipl. szupervizor

JELENTKEZÉS AZ ÉLETMÓDTERVEZŐ MINI-TRÉNINGRE ILLETVE KONZULTÁCIÓRA:

Neved *

e-mail címed *

Üzeneted

Vélemény, hozzászólás?